2022-02-06 08:36:22• hírek • refszatmar.eu

Megjelent Erdei Árva István lelkipásztor újabb áhítatos kötete

Kiáltó szó címmel megjelent Erdei Árva István szamoskóródi és dobrácsapáti lelkipásztor második áhítatos kötete. A szerző köszöni mindazoknak, akik bátorították az írásra, és akiknek a visszajelzései meggyőzték arról, hogy van értelme ennek a szolgálatnak.

Íme a könyv előszava: „Kedves Testvérem! Az információáradat korában egyre könnyebb hozzáférni az Igéhez, és mégis nehezebb meghallani Isten üzenetét. Az okoseszközök segítségével bárhol és bármikor rákereshetünk egy igére, áhítatra, prédikációra, vagy meditációra. A közösségi oldalakon akarva-akaratlanul feltűnik a böngészéseink során egy bátorító ige, egymondatos hitvallás, vagy valamilyen Istenről szóló elmélkedés. Legtöbbször egy pillanatnyi időt szánunk ezeknek, majd tovább gördítünk, s már egy újabb hír hatása alá kerülve mosolygunk, vagy szörnyülködünk. A gépek világában lassan mi is elgépiesedünk, ezért nem adunk magunknak alkalmat az elcsendesedésre. A szemünk meglátja az Igét, az agyunk lereagálja a látottakat, de azt már meg sem várjuk, hogy a lelkünk is rezonáljon rá. Látszólag nincs ezzel semmi gond, inkább örülni kellene annak, hogy az Ige a mindennapok része lett. Csakhogy így a bibliai üzenet csupán egy lesz a sokféle hatás közül, nem pedig az az egy, amelynek mindenre hatással kell legyen. Jézus gyakran félrevonult, hogy semmi se zavarhassa meg az imádságát és az Atyával való bensőséges közösségét. Ha neki szüksége volt erre, akkor nekünk még inkább. Ebben segíthet neked ez az áhítatos könyvecske. Biztos lehetsz benne, hogy az áhítatok olvasása közben, a könyvből nem ugranak elő kéretlen reklámok, vagy zavaró értesítések. Elcsendesedhetsz. Ráhangolódhatsz az Úr üzenetére. Lelkileg feltöltekezhetsz. Azt javaslom, szánj időt minden írásnak! Nem az a lényeg, hogy minél hamarabb végigolvasd az egészet. Nem az a célom, hogy ez a könyvecske bestseller legyen. Nem találhatóak benne olyan írások, amelyek bevezetnek a siker, az elismerés, a felhőtlen és gazdag élet rejtelmeibe. Olyan igei elmélkedések gyűjteménye ez a kötet, amelyek cicomátlanul, hétköznapi egyszerűséggel adják tovább azt, amit Isten az ő Szentlelkével nekem kijelentett. Remélem, a maga módján, „kiáltó szó” lehet ez a kiadvány, amely neked is segít az Úr útján járni. Légy áldott! Légy áldás!”


Kapható a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában és a szamoskóródi-, valamint dobrácsapáti lelkészi hivatalban. A könyv ára 10 lej.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: